Madtips

Har du brug for hjælp til madlavningen? På denne side har vi samlet en række nyttige madtips. Der kommer løbende nye madtips til, så besøg siden jævnligt.

Tip om flødeskum

Pisk flødeskum med et piskeris i hånden i stedet for at bruge en el-pisker. Håndlavet flødeskum bliver tungere, men smager bedre når den er pisket i hånden.

Tips om tørrede svampe

I mange supermarkerder kan man nu få tørrede svampe. Smagen i disse tørrede svampe er kraftig, men de har naturligvis ikke en så fin konsistens som friske svampe. De er derfor ikke egnet til at bruge i en flødestuvning.

Derimod er de fortræffelige som krydderi i sovs, suppe og gryderetter.

Når svampene har være lagt i lunkent vand i ca. 1 time svulmer de op til godt det tredobbelte.

Bemærk at udblødningsvandet også kan bruges, dog bør man undlade det allersidste i skålen, da der ofte vil gemme sig lidt jord og/eller sand.

Tips om blåmuslinger

Muslinger er både billig og lækkert.

Ofte er det enda opdrættede muslinger som er nemme at rengører, da de vokser på bånd som hænger ned fra vandrette tove. Disse kaldes Linemuslinger og er mere tyndskallede en Blåmuslinger, som vokser i store kolonier.

Linemuslinger opdrættes normalt i vores fjorde, og derfor er de heller ikke så salte.

Muslingerne SKAL være levende når man køber dem. Dette ser man ved at skallen er lukket. hvis en musling er åben, kan man slå den ned i bordret med et let slag, hvis den lukker sig er det den levende (om end en levende musling med hovedepine) Lukker den sig ikke skal den kasseres, ligeledes skal alle muslinger med beskadiget skal kasseres.

Skallen skal rengøres grundigt, dette sker med en hård børste under en rindene hane. Normalt vil muslingerne have en lille 1/2tråd1/2 dette kaldes deres skæg, denne 1/2tråd1/2 fjernes med en kniv.

Muslinger skal dampes i ca. 5 - 10 minutter, hvorefter de tilgengæld nu skal have åbnet sig, skulle der være en imellem som stadig er lukket, smides den væk.

Tips om Guava

Udbredelse: Indien, Brasilien og tropisk Amerika.
Udsende: De modne frugter er enten lysegrønne eller lyserøde.
Klargøring: Skindet vaskes.
Tilberedning: Skæres over på midten og spises med ske. Kan også bruges i frugtsalat.
Guava har et saftig og stærkt duftende frugtkød som en meget rigt på C-vitaminer.

Indsend dine egne madtips

Hvis du selv ligger inde med madtips eller lignende må du meget gerne sende dem til os. Send dine madtips via vores kontaktformular.
Du er naturligvis også velkommen til at sende ris og ros, kommentarer og forslag til hvordan vi kan gøre siden endnu bedre.

God fornøjelse med disse madtips!